05 july 2015, 11:35 Moldovan reality views 7613
Moldova în clasamentul celor mai bune ţări pentru mame
05 july 2015, 11:35 Moldovan reality views 7613

Moldova în clasamentul celor mai bune ţări pentru mame

Moldova nu este un loc prea bun pentru a deveni mamă. O confirmă clasamentul anual, întocmit de organizaţia "Salvaţi Copiii". Totuși, potrivit acestuia, ţara noastră a urcat 11 poziţii faţă de anul trecut şi a ajuns, la acest capitol, pe locul 81 din 179.

Primele poziţii în clasament le-au revenit Norvegiei, Finlandei şi Islandei. La celălalt capăt sunt țările africane: Niger, Mali, Republica Centrafricană, Republica Democrată Congo și Somalia.

Moldova se află în prima jumătate a topului. Potrivit studiului, în ţara noastră, o femeie din 2.900 moare în timpul naşterii, iar 15,4 copii dintr-o mie nu ajung la vârsta de cinci ani.

România a coborât o poziţie în acest an şi s-a clasat pe locul 66, iar Ucraina a urcat trei poziţii, până pe 69.

O situaţie mai bună faţă de anul trecut este şi în Rusia, care a ajuns pe locul 56.

Studiul a fost realizat în baza a cinci indicatori. Este vorba despre riscul de deces matern, mortalitatea copiilor sub cinci ani, şcolarizarea, PIB-ul pe cap de locuitor şi participarea femeilor la actul de guvernare.

Source: www.publika.md

Keywords:

Moldova , mama , top , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1874
Populația:
124 locuitori

Lipovanca este un sat din cadrul comunei Bilicenii Noi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 124 de oameni. Satul Lipovanca a fost menționat documentar în anul 1874.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.