05 august 2015, 10:15 Moldovan reality views 8212
Moldova – câştigătoare la un concurs American de antreprenoriat
Photo: facebook.com/evelina.bunici
05 august 2015, 10:15 Moldovan reality views 8212

Moldova – câştigătoare la un concurs American de antreprenoriat

Câteva tinere din raionul Orhei au reuşit să impresioneze juriul unui concursdin Statele Unite cu accesorii neobişnuite, vizibile pe timp de noapte. Acestea sunt confecţionate din lână şi au efect reflectorizant. Fetele au câştigat 2.500 de dolari pentru această idee.

Evelina Bunici are 15 ani şi spune că ideea de a croşeta accesorii reflectorizante i-a venit acum un an, atunci când era cât pe ce să fie lovită de o maşină în timp ce traversa strada pe timp de noapte.

"M-am speriat şi m-am gândit să fac ceva. Lipsa iluminării stradale nu va fi rezolvată curând la noi în Moldova şi ne-am gândit că ar trebui să găsim o alternativă", a menţionat Evelina.

Astfel, fata a găsit soluţia împreună cu prietenele sale, pasionate de croşetat. Ajutate de un grup de voluntari de la Corpul Păcii, fetele au cumpărat lâna din Statele Unite şi au început să îşi realizeze ideea.

"Aceasta este lâna reflectivă cu care noi lucrăm, ea este comandată din America. Înauntru este un fir reflectiv inter-ţesut, care după cum am spus pe timp de zi, nu se observă, dar noaptea reflectă lumina", a spus Evelina Bunici.

Tinerele au tricotat căciuli, mănuşi, brăţări şi alte accesorii de toate culorile şi mărimile: "Deja avem comenzi, lumea ne întreabă prin mesaje pe facebook când le vindem. Ne spun că doresc sură, orange. Îşi doresc caciulă, mănuşe".

Recent, accesoriile au fost prezentate la un concurs peste ocean, iar fetele s-au ales şi cu un premiu de 2.500 de dolari.

"Eu am început a plânge, toate am fost foarte entuziasmate. Când am văzut nu ne venea a crede, dacă am câştigat sau nu", a precizat Ludmila Zgureanu.

Cu banii câştigaţi, fetele spun că vor să-şi transforme pasiunea într-o adevărată afacere. Accesoriile costă între 20 şi 100 de lei bucata.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
711 locuitori

Doibani I este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doibani I, Doibani II și Coicova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani I alcătuia 711 oameni în anul 2011. Satul Doibani I a fost menționat documentar în anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.