15 may 2015, 12:18 Moldovan reality views 2942
Danemarca oferă 12,1 milioane de dolari pentru sprijinirea tinerilor agricultori de la sate
15 may 2015, 12:18 Moldovan reality views 2942

Danemarca oferă 12,1 milioane de dolari pentru sprijinirea tinerilor agricultori de la sate

O nouă oportunitate pentru tinerii agricultori din mediul rural. Guvernul Danemarcei oferă un credit în valoare de 12,1 milioane de dolari americani în vederea sprijinirii acestora în cadrul Programului Rural de Reziliență Economico-climatică Incluzivă (IFAD VI). 4,6 milioane sunt acordați sub formă de grant, prin intermediul Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii, scrie bani.md.

Astfel, tinerii agricultori pot accesa credite în valoare de 520 de mii de lei. Creditul este acordat pe o perioadă de până la cinci ani, cu o perioadă de grație de până la doi ani. Agricultorii care inițiază afaceri cu plantații anuale, pot beneficia de credite pe un termen de până la opt ani, cu o perioadă de grație de până la patru an. Antreprenorii vor putea beneficia de acesta începând cu luna mai 2017.

"Acest program presupune atragerea tinerilor fermieri din localitățile rurale ca să investească în afaceri din domeniul agriculturii și afacerilor conexe agriculturii. Nu e neapărat să ai deja afacerea, important e să ai ideea, iar tinerii vor fi ghidați de IFAD. Mesajul nostru pentru tineri e să nu se teamă să investească, vom putea reuși și la noi acasă", a subliniat ministrul Agriculturii, Ion Sula.

"Sursele programului pot fi folosite pentru orice tip de afacere în domeniul agriculturii, fie producerii strugurilor, fructelor, laptelui, inclusiv pentru tineri care să își dorească un atelier de reparație a tehnicii agricole", a spus directorul IFAD, Victor Roșca.

De asemenea, în premieră, femeile cu vîrste de până la 35 de ani pot obține credite pentru afaceri neagricole.

Source: provincial.md

Keywords:

agricultura , tineret , credit

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1837
Populația:
1122 locuitori

Slobozia-Chişcăreni este un sat din cadrul comunei Chişcăreni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 19 km de orașul Sîngerei și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1122 de oameni. Satul Slobozia-Chişcăreni a fost menționat documentar în anul 1837.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.