16 may 2015, 11:00 Moldovan reality views 6584
1000 de moldoveni vor fi încorporaţi în serviciul militar
16 may 2015, 11:00 Moldovan reality views 6584

1000 de moldoveni vor fi încorporaţi în serviciul militar

Circa 1000 de tineri din Republica Moldova vor fi încorporaţi în perioada mai-iunie curent în serviciul militar în termen, în Armata Naţională.

Potrivit şefului Direcţiei personal din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Sergiu Voinu, încorporarea se va desfăşura în două etape. Astfel, la prima etapă, care are loc la 13-14 mai curent, 460 de recruţi completează Regimentul Rachete Antiaeriene şi Brigada de Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare".

La cea de-a doua etapă, planificată pentru iunie curent, alţi 540 de tineri vor fi încadraţi în serviciul militar în termen în diverse unităţi ale Armatei Naţionale.

Colonelul Voinu a specificat că, după înrolare, tinerii vor urma un curs de instruire iniţială cu durata de patru săptămîni, perioadă în care vor studia pregătirea tactică, instrucţia de front, regulamentele militare, pregătirea fizică şi alte componente ale instruirii militare.

De menţionat că stagiul militar în termen durează 12 luni.

Source: provincial.md

Keywords:

moldovenii , armata , militari

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2836 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.