18 june 2015, 15:39 Moldovan reality views 7148
Braghiş și Muravschi despre posibilul default al R. Moldova
18 june 2015, 15:39 Moldovan reality views 7148

Braghiş și Muravschi despre posibilul default al R. Moldova

Situaţia nu este chiar atât de gravă şi mai există rezerve pentru a evita intrarea Moldovei în incapacitate de plată. De această părere sunt un fost premier şi un fost vicepremier care şi-au expus opiniile în cadrul emisiunii „Politica" de la postul de televiziune „TV 7", transmite IPN.

Fostul premier a Republicii Moldova, Dumitru Braghiş, a spus că situaţia este dificilă, dar nu chiar atât de gravă. „Situaţia este dificilă, dar aceasta nu înseamnă că intrarea în capacitatea de plată este inevitabilă. Există un asemenea pericol, dar totul depinde de Guvern şi Parlament. Ei pot face tot posibilul, pentru ca ţara să nu ajungă într-o situaţie critică. Este necesar ca Guvernul să reprezinte o echipă care să aibă ambiţia de a scoate ţara din criză. Trebuie să existe voinţa politică de a soluţiona câteva probleme primordiale cu care se confruntă Moldova: corupţia, justiţia, populismul politic şi divizarea societăţii. Este necesar de restructurat economia. De 25 de ani noi ne străduim să cârpim economia moştenită de la fostul sistem sovietic. De asemenea, cred că ar trebui să unim societatea în jurul unei idei naţionale", a spus fostul prim-ministru.

Fostul viceprim-ministru, Alexandru Muravschi, ministru al economiei, la fel consideră că situaţia poate fi salvată. „Cred că nu s-a ajuns la acea situaţie când Republica Moldova poate intra în incapacitate de plată. Dar se poate ajunge la o astfel de situate, dacă Guvernul nu v-a întreprinde anumite acţiuni. Ministerul Finanţelor trebuie să revadă bugetul la partea ce tine de cheltuieli. Depinde foarte mult cât de repede va fi reformat Guvernul. Situaţia creată nu a fost provocată de factorul extern, dar de cel intern. Nu este o problemă economică, ci mai mult una politică", a opinat fostul oficial.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Moldova , default , economie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
4198 locuitori

Caracuşenii Vechi este un sat şi comună din raionul Briceni. Caracuşenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Caracuşenii Vechi este aşezat pe malul drept al pîrîului Lopatnic, situat la 15 km sud-est de staţia de cale ferată Lipcani, la 40 km nord-vest de Edineţ şi la 227 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4198 de oameni. Prima atestare a satului Caracuşenii Vechi, cu numele Carapuşceni din ţinutul Hotin,  datează din mai 1575. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.