15 july 2015, 16:31 Moldovan reality views 7056
Un nou caz de privatizare a terenurilor din păduri
15 july 2015, 16:31 Moldovan reality views 7056

Un nou caz de privatizare a terenurilor din păduri

Un nou caz de abuz al Fondului Forestier Național a fost semnalat de Ministerul Mediului și Mișcarea Ecologistă din Republica Moldova.

Potrivit acestora, în 2009 un cetățean pe nume Andrei Toacă a arendat de la agenția Moldsilva pe 30 ani un hectar din pădurea de la Durlești. Spațiul din păduri poate fi dat, conform legii, doar cu scop recreativ.

Deși legea prevede că pe spațiul pădurilor pot fi construite doar obiecte ușor demontabile care nu aduc prejudicii mediului înconjurător, și deși proiectul prevedea doar o cabană construită altundeva și amplasată în pădure, cabana masivă s-a construit de fapt cu un fundament enorm din beton, piscină din beton, au fost tăiați copaci și arbuști. Pe lîngă asta, deși proiectul prevedea un drum de țară de 4.5 metri, a fost construt un drum de beton de 270 metri cu caldarîm masiv.

Potrivit activistului Alecu Reniță, acest fenomen se întîmplă și la Strășeni, Tohatin, Bălți și în alte zone ale Republicii Moldova.

Procuratura a fost sesizată cu privire la acest caz.

Source: www.moldova.org

Keywords:

Moldova , natura , pagube , paduri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
719 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ulmu, Lîsaia Gora și Ulmul Mic. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmu alcătuia 719 oameni în anul 2012. Satul Ulmu a fost întemeiat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.