09 january 2015, 11:48 Moldovan reality views 5342
Tinerii, îndemnaţi să participe la o Şcoală internaţională de toamnă
09 january 2015, 11:48 Moldovan reality views 5342

Tinerii, îndemnaţi să participe la o Şcoală internaţională de toamnă

În perioada 14-25 octombrie, programul de lecţii a Fundaţiei lui Robert Bosch şi Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) organizează o Şcoală internaţională de toamnă pentru 20 de studenţi, absolvenţi şi tineri profesionişti din Germania, Republica Moldova şi Ucraina.

Școala internațională de toamnă „Vecinii" va avea loc în două etape, mai întâi la Chișinău, apoi la Kiev, cu scopul de a crea o revistă, care va fi publicată în limba engleză și adițional în una din limbile native ale autorilor, fie germană, română sau ucraineană.

Componentele importante ale programului vor fi: workshop-uri conduse de jurnaliști și publiciști cu mare experiență în domeniu, întâlniri cu experți locali și realizatori. Participanții vor avea oportunitatea de a alege atât conceptul, cât și aspectul exterior a revistei. Tema proiectului are la bază ideea de „Vecini", care va fi abordată din diverse perspective.

Sunt îndemnați să aplice participanți din diverse domenii: Știinte Sociale, Domeniul Uman, Artă, cu experiență în scrierea articolelor, desen, fotografie, design grafic, etc.

Formularul de aplicare trebuie trimis pe adresa electronică sophia.bellmann@gmail.com până pe 9 septembrie, ora 18:00.

Source: trm.md

Keywords:

scoala , studii , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
261 locuitori

Țîra este un sat din cadrul comunei Ghindești, raionul Floreşti. Localitatea este situată la distanța de 15 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 261 de oameni. Satul Țîra este menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Țîrvici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.