21 september 2015, 16:29 Moldovan reality views 8201
Scrisoare deschisă ministrului apărării dlui Anatolie Șalaru
21 september 2015, 16:29 Moldovan reality views 8201

Scrisoare deschisă ministrului apărării dlui Anatolie Șalaru

Mult stimate dle Ministru,

Mișcarea de Tineret Voievod, Guvernul Tinerilor din Republica Moldova, Alianţa Naţională YMCA" din Republica Moldova, Asociaţia Obştească "Scutul Moldovenesc", Fundația pentru Dezvoltare Ecologică ECODAVA din Republica Moldova,

consideră decizia de demontare a tancurilor sovietice o acțiune care demonstrează lipsă de respect pentru moldovenii care au luptat în cel de-al doilea război mondial.

Tancurile respective nu reprezintă decît un simbol pentru a comemora pe cei care și-au pierdut viața și au avut de suferit din cauza răboiului. Să nu uităm că nu doar moldovenii, dar și romanii, bulgarii, serbii, grecii, ucraienii și mulți alții au luptat cot la cot pentru a scăpa de fascism.

Țin să vă reamintesc că astfel de tancuri pot fi văzute în mai multe orășele, localități, din Ungaria, Bulgaria, Belarus și alte țări.

Nu suntem susținătorii regimului sovietic care în anumite perioade a făcut victime avînd un comportament inuman, dar este absurd ca tot ceea ce este sovietic să fie distrus.

De ce nu ați demontat drumurile, intreprinderile și tot ceea ce a fost construit cu suportul sovieticilor ?

De ce nu ați demontat calea ferată de pe teritoriul Moldovei construită de ruşi pe vremea războiului ?

Nu am văzut nici-o scrisoare din partea unor oameni care ar fi avut ceva împotriva acestor tancuri.

Mofturile personale trebuiesc lăsate acasă dle Șalaru.

Noi, cetățenii simpli avem de suferit zilnic de pe urma neprofesionalismului, corupției, care a dus la migrarea masivă a populației, țara a rămas depopulată mai mult decît după cel de-al doilea război mondial.

Trebuie să constatăm că actuala clasă politică reprezintă un pericol mai mare decît aceste tancuri care au fost montate cu gîndul ca politicienii să-și aducă aminte de greșelile făcute de alții acum cîteva decenii.

Provocările, susținerea spiritelor naționaliste, nu duc la nimic bun.

Niciodată nu ne-am fi gîndit că anume un ministru al apărării va scuipa în fața ostașilor care și-a apărat țara și ne-a oferit un viitor mai bun.

Venim cu rugămintea din numele veteranilor dar și al tuturor cetățenilor cu bun simț de anula această decizie.

Lăsați tancurile în amintirea oamenilor care ne-au apărat țara!!!

Comments

 (3)
  • #3 Alex Reply Quote selected
    Осталось ещё здравомыслие в Молдавии.
  • #2 anostru Reply Quote selected
    К сожалению мы молдаване стали своего рода "Иванами не помнящие своего родства". Мой дед по национальности молдаванин воевал против фашистов и дошел  до Берлина. Я что должен считать его оккупантом? Маразм крепчает и стирание национальной памяти с последующей румынизацией продолжается.  
  • #1 id1960 Reply Quote selected
    Podderjivaiu eto obrashenie! Hvatit gaditi!
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
1289 locuitori

Novosiolovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Novosiolovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Taraclia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1289 de oameni. Satul Novosiolovca a fost întemeiat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.