10 january 2015, 10:42 Moldovan reality views 7178
Un microbuz cu moldoveni, implicat într-un grav accident în România
10 january 2015, 10:42 Moldovan reality views 7178

Un microbuz cu moldoveni, implicat într-un grav accident în România

Nouă moldoveni au fost răniţi în urma unui accident produs în judeţul Hunedoara din România.

Microbuzul în care se aflau 15 persoane s-a ciocnit cu o autoutilitară între localităţile Leşnic şi Săcămas, într-o curbă periculoasă. Traficul rutier a fost suspendat mai bine de o oră. Şoferul autoutilitarei a murit pe loc. Este vorba despre un bărbat din Ungaria. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de Poliţia Română.

"Accidentul s-a produs în jurul orei 05:00. Sînt victime. Conducătorul auto al autoutilitarei se pare că a adormit la volan, a pierdut controlul volanului, s-a lovit cu un microbuz înmatriculat în Republica Moldova. În urma impactului, şoferul a murit. Sînt răniţi printre pasagerii care se aflau în microbuzul din Moldova. Toţi moldovenii răniţi au fost internaţi într-un spital din Deva", a menţionat Niţu Bogdan Gabriel, purtător de cuvînt Inspectoratul de Poliţie Hunedoara.

PUBLIKA.MD aminteşte că în ultima perioadă au fost înregistrate mai multe accidente în străinătate în care au avut de suferit cetăţeni moldoveni. Acum aproape două luni, un autocar cu 36 de turişti moldoveni s-a răsturnat în judeţul Brăila din România. Trei copii au murit, iar 15 pasageri au fost internaţi în spital.

Tot în luna august, o familie din ţara noastră a fost implicată într-un accident rutier, produs în Bulgaria. În urma impactului, un copil a murit.

Un alt accident cu implicarea cetăţenilor moldoveni a avut loc în luna mai, în localitatea Feucht din Germania. Atunci, 11 persoane au avut nevoie de ajutor medical.

La sfîrşitul lui iulie 2014, în apropiere de oraşul Varna din Bulgaria, s-a produs un accident grav în care doi moldoveni au murit, iar alţi doi au fost răniţi. Totul s-a întîmplat după ce un microbuz a lovit o maşina cu numere de înmatriculare moldoveneşti, care staţiona. Persoanele care şi-au pierdut viaţa sînt un bărbat care avea 30 de ani şi o femeie de 26 de ani.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1635
Populația:
796 locuitori

Volodeni este un sat din cadrul comunei Bleşteni, raionul Edineţ. Satul are o suprafaţă de circa 0.93 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.19 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 796 de oameni. Satul Volodeni a fost menționat documentar în anul 1635 cu denumirea Vlădeni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.