10 february 2015, 11:03 Moldovan reality views 4808
A fost creată Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de președinte al BNM
10 february 2015, 11:03 Moldovan reality views 4808

A fost creată Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de președinte al BNM

Pentru a asigura transparența procesului de selectare a candidaților la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, precum și o competiție egală, bazată pe criterii de integritate și profesionalism, Președintele Parlamentului Andrian Candu, a inițiat procedura de creare a unei comisii pentru organizarea concursului public privind selectarea candidaților la această funcție, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Din componența comisiei vor face parte reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare, societății civile, mediului academic, dar și reprezentanți ai mediului bancar profesional și experți independenți. În calitate de observatori vor fi invitați reprezentanți ai organizațiilor internaționale și corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova.

Prima întrunire a comisiei va avea loc la începutul săptămînii viitoare, cînd va fi stabilită modalitatea de lucru, criteriile de selecție și termenul pînă la care pot fi depuse CV-urile.

Mass media este invitată să participe la toate ședințele acestei comisii.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

BNM , Andrian Candu , concurs

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1877 locuitori

Nemţeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Nemţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 48 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1877 de oameni. Satul Nemțeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Hlăpești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.