10 may 2015, 10:50 Moldovan reality views 7001
Cei mai buni pedagogi din Republica Moldova au primit diplome din partea Guvernului
10 may 2015, 10:50 Moldovan reality views 7001

Cei mai buni pedagogi din Republica Moldova au primit diplome din partea Guvernului

Prim-ministrul Valeriu Streleț a participat la festivitatea organizată cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţămînt, care a avut loc astăzi în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac", a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

În discursul său, șeful Executivului a menționat că în această zi elevii, părinții, toți oamenii aduc comunității pedagogice sincere mulțumiri pentru munca, dăruirea și efortul depus în educarea viitorului țării noastre. „Fiecare din noi, oriunde ne-am afla, oricare poziție sau funcție am ocupa, indiferent de succesele și realizările pe care le-am obținut, toate acestea le datorăm în cea mai mare parte profesorilor noștri", a declarat Valeriu Streleț.

Prim-ministrul a subliniat rolul pe care îl au pedagogii în protejarea valorilor naționale, a limbii române și istoriei neamului. „Dumneavoastră, dascălii noștri, ați fost și sînteți cei care cultivați copiilor, iar prin ei și nouă, părinților, virtuțile de a fi cetățeni responsabili, de participare activă în tot ce înseamnă politici publice atît în domeniul educație, dar și în alte domenii de interes public", a spus Premierul.

Totodată, Valeriu Streleţ a recunoscut existența unor restanțe la capitolul condiții materiale ale pedagogilor și a promis că Guvernul depune toate eforturile pentru a elabora și implementa un sistem de remunerare și motivare bazat pe performanță în domeniul educației. În acest sens, Premierul s-a referit la noul Cod al Educației, Strategia Educație 2020, dezvoltarea resurselor umane, susținerea din partea partenerilor de dezvoltare. Prim-ministrul a mai menționat că pentru a promova reformele necesare în educație este nevoie de stabilitate politică și socială, fără de care nici o reformă nu poate fi implementată, nici o societate nu poate prospera.

Cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţămînt, Prim-ministrul a decernat Diplomele Guvernului celor mai buni pedagogi din Republica Moldova.

Ziua profesională a lucrătorilor din învăţămînt se sărbătorește pe 5 octombrie și reprezintă un simbol al conştientizării, înţelegerii şi aprecierii contribuţiei vitale pe care profesorii o aduc educaţiei şi dezvoltării societăţii. UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Profesorilor (World Teachers' Day) pe 5 octombrie 1994.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2950 locuitori

Vadul lui Isac este un sat şi comună din raionul Cahul. Vadul lui Isac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2950 de oameni. Satul Vadul lui Isac a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.