11 june 2015, 15:13 Moldovan reality views 5538
Un grup de cercetători germani îi vor învăţa pe tinerii savanţi din Moldova să avanseze în carieră
11 june 2015, 15:13 Moldovan reality views 5538

Un grup de cercetători germani îi vor învăţa pe tinerii savanţi din Moldova să avanseze în carieră

Autobuzul "cercetătorilor în mişcare" a sosit joi în Moldova în cadrul programului Euraxess, pentru a-i ajuta pe colegii moldoveni să avanseze în carieră.

Coordonatorul programului în Moldova, Elena Zamşa, a comunicat că oaspeţii vor vorbi la Academia de Ştiinţe cum se construiește o carieră în ştiinţă, cum se obţine acces la finanţare, cum pot fi atrași în Moldova savanţi europeni. Iar savanţii care deja au participat la program vor relata despre experienţa obţinută în ţara selectată pentru stagiere şi muncă, despre lucrările lor ştiinţifice şi de cercetare.

"Pe portalul nostru poate fi accesată, de asemenea, baza de date a cercetătorilor, cu care puteţi comunica, face schimb de experienţă, precum şi să desfăşurați cercetări comune. Programul se bucură de succes, savanţi tineri sosesc în Moldova, iar ai noştri pleacă în Europa, ceea ce le permite să acumuleze experienţă, să afle lucruri noi", a spus ea.

Potrivit savantului din Germania Franz Spitzer, autobuzul a pornit de la Bruxelles şi timp de două săptămîni a vizitat deja opt ţări: Letonia, Croaţia, România, Bulgaria, Albania, Macedonia, Grecia, Muntenegru, pentru a le vorbi studenţilor şi tinerilor savanţi despre avantajele şi oportunităţile oferite de program.

"Scopul nostru principal este de a ajuta în construcţia unei cariere. Studenţii cunosc puţine despre posibilitatea de a-și dezvolta abilităţile în străinătate. Dar cînd relatăm detaliat despre toate oportunităţile, acest lucru deseori serveşte drept impuls pentru acţiuni", a spus Franz Spitzer.

Source: www.noi.md

Keywords:

savanti , Germania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4240 locuitori

Ermoclia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ermoclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4240 de oameni. Satul Ermoclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.