11 june 2015, 17:01 Moldovan reality views 4663
Cine sînt cei opt pretendenți care rîvnesc fotoliul de guvernator al BNM
11 june 2015, 17:01 Moldovan reality views 4663

Cine sînt cei opt pretendenți care rîvnesc fotoliul de guvernator al BNM

Printre cei care și-au depus dosarul este Nina Schendrea. Aceasta conduce o companie de audit, iar în perioada 1999 - 2013 a activat în sistemul bancar.

Și fostul ministru al Finanţelor Veaceslav Negruţa râvneşte fotoliul de guvernator al BNM. El are 43 de ani și este economist de profesie.

Un alt pretendent este economistul Andrei Sagaidac. Acesta este consultant bancar al unei instituții de profil.

Cel de-al cincilea aspirant la fotoliul de şef al BNM este Igor Olexici, directorul unei companii din domeniul financiar.

Și doctorul în științe economice Oleg Stratulat pretinde funcţia de guvernator. Stratulat este șeful Catedrei Bănci și Activitate Bancară a Academiei de Studii Economice din Moldova.

O altă persoană care ar putea ajunge în fruntea Băncii Centrale este Alexei Golub. Acesta are 34 de ani și este jurist la o bancă din țară.

Și Andrei Ceban ar putea deveni guvernatorul Băncii Naționale. Fiind în vârstă de 33 de ani, el este șeful secției credite a unei bănci.

Un alt pretendent este preşedintele Ligii Bancherilor din Moldova, Dumitru Ursu. Acesta a ocupat funcția de preşedinte al Asociaţiei Băncilor din Moldova.

Source: www.publika.md

Keywords:

BNM , banca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
5054 locuitori

Cişmichioi este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cişmichioi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 108 km de municipiul Comrat și la 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5054 de oameni. Satul Cişmichioi a fost întemeiat în anul 1809.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.