12 july 2011, 10:04 Moldovan reality views 3391
12 july 2011, 10:04 Moldovan reality views 3391

Experţii despre alegerea preşedintelui: Drumul în iad este pavat cu intenţii bune

Soarta alegerii preşedintelui Republicii Moldova depinde de înţelegerile din culise şi nu de ziua de 16 decembrie. Declaraţia aparţine unor analişti politici, care, la doar zece zile pînă la data alegerilor, spun că situaţia rămîne a fi imprevizibilă. Nici măcar optimismul liderilor politici nu i-a făcut să creadă că impasul politic va fi depăşit.

Analistul Nicolae Chirtoacă crede că, la momentul actual, cel mai optimist este Mihai Ghimpu. Analistul se întreabă însă cine i-a spus liberalului că voturile au fost găsite şi de ce el este atît de credul. „Pentru moment este cert doar că Partidul Democrat şi Partidul Liberal depun efort pentru ca pretendentul Alianţei să fie ales, dar situaţia depinde foarte mult de poziţia PLDM”, a spus Chirtoacă.

Întrebat despre speranţele lui Marian Lupu de a fi ales preşedinte, dar şi ultimele declaraţii ale liberalului Mihai Ghimpu, analistul politic Ion Tăbîrţă a menţionat că „Lupu a fost optimist şi în toamna anului 2009, cînd candidatura sa a fost înaintată pentru prima dată”. „Nu putem şti însă cum îl va vota Ghimpu pe Marian Lupu, cu preţul reconfigurării AIE”, a spus Ion Tăbîrţă.

Politologul Alexandru Solcan este şi mai puţin sigur. Acesta susţine că, pornind de la faptul că anticipatele nu sînt în interesul AIE, preşedintele ar trebui ales. „Partidele politice merg pe marginea prăpastiei. Astfel, problema nu se supune nici unei analize sau logici. Putem doar ghici, iar şansele sînt egale atît pentru alegerea, cît pentru nealegerea preşedintelui la 16 decembrie”, a spus politologul. Totodată, Alexandru Solcan s-a pronunţat împotriva operării modificărilor la legislaţie pentru a avantaja o singură forţă politică. „Drumul în iad este pavat cu intenţii bune”, a conchis expertul.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1842
Populația:
1574 locuitori

Ilenuţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Ilenuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1574 de oameni. Satul Ilenuţa a fost menționat documentar în anul 1842.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.