12 february 2015, 11:27 Moldovan reality views 5616
În Moldova va fi creat un birou național de investigații în domeniul transporturilor
12 february 2015, 11:27 Moldovan reality views 5616

În Moldova va fi creat un birou național de investigații în domeniul transporturilor

La Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) a avut loc o ședință comună a funcționarilor MTID cu experți ai Uniunii Europene, notează NOI.md.

Întîlnirea face parte din programul Proiectului de asistenţă tehnică pentru implementarea cadrului legal şi de reglementare în sectorul aviaţiei civile în conformitate cu Acordul privind spaţiul aerian comun între Uniunea Europeană și statele sale membre şi Republica Moldova.

UE a fost reprezentată la această întîlnire de către coordonatorul Proiectului, Louis Gerlin, și expertul în aviația civilă, doctorul în drept Elmar Giemulla, iar MTID – de secretarul de stat Oleg Tofilat, consilierul MTID din partea Misiunii Uniunii Europene de consiliere în politici publice pentru Republica Moldova, Andulis Zidkovs, și Ana Miron de la Direcția transport aerian a MTID.

În cadrul ședinței s-a discutat despre necesitatea creării unui biblioteci și a unui centru de baze de date și informații on line pentru specialiștii MTID și cei ai Autorității Aeronautice Civile și despre opțiunile de înființare a unui birou național de investigații a accidentelor și incidentelor în domeniul aeronautic, naval și feroviar.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
3407 locuitori

Corten este un sat şi comună din raionul Taraclia. Corten este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3407 oameni. Satul Corten a fost întemeiat în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.