12 march 2015, 15:21 Moldovan reality views 6049
Merele moldoveneşti au ajuns în Statul Qatar
12 march 2015, 15:21 Moldovan reality views 6049

Merele moldoveneşti au ajuns în Statul Qatar

Circa 20 de tone de mere moldovenești au ajuns pe piața locală din Statul Qatar. Acest lucru a fost posibil datorită unei relații de colaborare între reprezentanții Ambasadei R. Moldova în Qatar și a mediului de afacere local.

Este vorba despe o livrare de testare a merelor moldovenești, iar dacă consumatorii vor fi mulțumiți atunci cererea pentru produsele noastre ar putea crește.

Precizăm că, Ambasada Republicii Moldova în Qatar a fost inaugurată oficial pe 14 aprilie 2015 la Doha. Este prima ambasadă a ţării noastre într-un stat arab.

Reamintim că, în iulie 2014, Rusia a interzis importul de fructe şi legume proaspete şi conservate din Republica Moldova, invocând numeroase încălcări ale normelor fitosanitare ruse. Producătorii moldoveni s-au reorientat către alte piețe. După embargoul impus de ruși, țările Uniunii Europene, SUA şi Emiratele Arabe Unite și-au deschis piețele pentru produsele moldovenești.

Pe 25 februarie 2015, Rosselhoznadzor a anunțat că mai multe întreprinderi din Republica Moldova pot exporta mere în Federația Rusă.

 

Source: unimedia.info

Keywords:

mere , piata , Qatar

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1739
Populația:
3631 locuitori

Căplani este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Căplani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3631 de oameni. Satul Căplani a fost menționat documentar în anul 1739.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.