12 june 2015, 10:25 Moldovan reality views 6632
Pietoni şi conducători auto, atenţie la circulaţie
12 june 2015, 10:25 Moldovan reality views 6632

Pietoni şi conducători auto, atenţie la circulaţie

Inspectoratul Naţional de Patrulare(INP) solicită atât pietonilor, cât şi şoferilor să dea dovadă de mai multă prudenţă în timpul circulaţiei, în contextul în care zilele sunt mai scurte, condiţiile meteo sunt adesea nefavorabile, iar vizibilitatea este redusă, transmite IPN.

Potrivit INP, pietonii care circulă pe străzile slab iluminate sau pe străzile lipsite de iluminare sunt puţin vizibili pentru conducătorii auto. Pentru o vizibilitate mai bună, pietonilor le este recomandat să îmbrace haine deschise la culoare sau care conţin elemente reflectorizante. Pentru siguranţa pietonilor, INP mai recomandă traversarea străzilor doar prin locurile marcate corespunzător, circularea doar pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului. De asemenea, pietonii sunt îndemnaţi să nu traverseze strada prin faţa sau spatele vehiculelor care staţionează şi să se asigure că au fost văzuţi de şoferi.

Pe conducătorii auto, inspectorii de patrulare îi îndeamnă să circule cu viteză adecvată, să reducă din viteză şi să nu se angajeze în manevre sau depăşiri periculoase în preajma trecerilor pietonale.

Potrivit informaţiilor oferite de INP, de la începutul anului 2015, în Republica Moldova s-au produs 733 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, soldate cu 78 de persoane decedate şi alte 688 traumatizate.

Source: ipn.md

Keywords:

pietoni , soferi , politia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2783 locuitori

Moleşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Moleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2783 de oameni. Satul Moleşti a fost menționat documentar în anul 1479.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.