12 july 2015, 10:31 Moldovan reality views 5243
În Moldova se va deschide o bibliotecă de textile
12 july 2015, 10:31 Moldovan reality views 5243

În Moldova se va deschide o bibliotecă de textile

În Moldova va fi lansată o bibliotecă de textile. Aceasta va oferi tinerilor specialiști, dar și designerilor din țară posibilitatea de a analiza în jur de 5.000 de mostre de țesături.

Vizitatorii vor avea acces şi la o bibliotecă electronică, unde vor găsi toate informaţiile despre noile tendinţe, culori şi chiar colecţii prezentate de cele mai mari case de modă din lume.

Viitoarea bibliotecă este vizitată zilnic de voluntari, care amenajează spațiul.

Mentorul care dirijează activitatea tinerilor și îi ajută să diferențieze calitatea stofelor este Stacy Chong, specialist în design, care a lucrat timp de 25 de ani pentru branduri renumite la New York, Statele Unite ale Americii.

"Aceasta este o țesătură de la "Chanel". Aici avem un material donat de brandul "Valentino", care a fost livrat de la Milano. Sunt mostre pe care tinerii nu ar putea să le vadă în magazinele din Moldova. Astfel, ei nu au de unde se inspira pentru a crea lucruri frumoase", a declarat reprezentantul Corpul Păcii SUA în Moldova, Stacy Chong.

Țesăturile pot fi găsite atât la raft, cât și online.

"Pe partea aceasta, noi vedem toate detaliile legate de el ce fel de material este vedem clar compoziția, din ce este alcătuit, țara de origine și compania care ne-a donat acest material nouă. În mare parte sunt din Italia, Spania și Turcia", a declarat managerul de proiect de la Asociația Patronală din Industria Ușoară, Alina Mâțu.

Biblioteca este parte a Centrului de Excelenţă în Design şi Tehnologii, inaugurat în septembrie. Pentru acesta au fost cheltuiți peste 300.000 de dolari, donaţi de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională.

Source: www.publika.md

Keywords:

biblioteca , lansare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1978
Populația:
1200 locuitori

Maiac este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Grigoriopol și la 72 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 1200 de oameni. Localitatea Maiac a fost înregistrată oficial în anul 1978.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.