12 august 2015, 10:15 Moldovan reality views 7041
În Moldova este interzisă vînzarea polițelor Carte Verde
12 august 2015, 10:15 Moldovan reality views 7041

În Moldova este interzisă vînzarea polițelor Carte Verde

Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule a interzis companiilor de asigurări să comercializeze polițe de tip Carte Verde cu un termen de valabilitate ce începe mai tîrziu de data de 1 aprilie 2016 și valabile pentru un termen ce depășește data de 31 decembrie 2016.

Această interdicție rezultă din statutul actual al Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule, declară directorul executiv al BNAA, Alina Osoianu, pentru Bani.md. Potrivit acesteia, în data de aprilie 2016 intră în vigoare decizia Adunării Generale a Consiliului Birourilor Carte Verde privind suspendarea Moldovei din sistemul internațional Carte Verde.

„Consiliul Birourilor de la Bruxelles a decis în luna septembrie amânarea suspendării Republicii Moldova din Sistemul Internațional de Asigurări Carte Verde până la data de 1 aprilie 2016 din motive că au fost înregistrate eforturi din partea Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA), Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) și Guvernului pentru a evita acest lucru.

De asemenea, Consiliul Birourilor de la Bruxelles a înaintat autorităților de la Chișinău și un plan de acțiuni care prevede ajustarea legislației naționale din domeniu la standardele internaționale, dar și prezentarea periodică a rapoartelor cu privire la situația din domeniu. În caz că acest plan nu va fi îndeplinit, atunci Republica Moldova va fi eliminată automat din Sistemul Internațional de Asigurări Carte Verde."

Șeful BNAA susține că la această decizie, privind excluderea Moldovei din sistemul internațional CV, se va reveni.

Osoianu spune că interdicția de a comercializa polițe Carte Verde cu un termen de valabilitate ce începe mai târziu de 1 aprilie 2016 și depășește ultima zi a anului viitor, a fost luată pentru a proteja consumatorii, sau polițele emise cu un termen ce nu se încadrează în aceste limite, nu vor fi valabile.

Mesajul remis companiilor de asigurări:

„Vă aduc la cunoștință, că se interzice vînzarea polițelor CARTE VERDE:
1) cu începutul valabilității începînd cu 01 aprilie 2016
2) cu termenul de valabilitate care depășește 31 decembrie 2016.

Este necesar de a anunța toți agenții și brokerii de asigurare, precum și se cere
retragerea polițelor date de la asigurați. În acest caz, sau se restituie banii
înapoi sau se eliberează alte polițe care nu depășesc interdicțiile date. De exemplu,
unele polițele anuale pot fi înlocuite cu polițe pe termen de 10 sau 11 luni
(fiindcă au tarif anual).

Solicitarea este obligatorie pentru toate companiile emitente de polițe CARTE VERDE
și parvine din partea BNAA."

Source: bani.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
798 locuitori

Sevirova este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca și Sevirova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Florești și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Sevirova a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.