12 august 2015, 11:52 Moldovan reality views 7092
Parlamentul a refuzat să adopte declaraţia de unire a Moldovei şi României
12 august 2015, 11:52 Moldovan reality views 7092

Parlamentul a refuzat să adopte declaraţia de unire a Moldovei şi României

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi preşedintele comisiei parlamentare pentru drept, numiri şi imunităţi, Raisa Apolschi, au refuzat grupului de formare a partidului „Dreapta" în adoptarea Declaraţiei de unire a RM cu România. Cauza refuzului – autorii iniţiativei nu corespund criteriilor pentru înregistrarea proiectul de lege în Parlament.

Potrivit agenţiei „INFOTAG", preşedintele grupului de iniţiativă „Dreapta", fostul deputat Ana Guţu, a publicat pe reţelele de socializare răspunsul Parlamentului, în care se vorbeşte că conform Constituţiei RM, dreptul la iniţiativă legislativă aparţine deputaţilor Parlamentului, Preşedintelui, Guvernului, precum şi Adunării Populare a Găgăuziei.

În răspunsul spicherului Candu se mai subliniază că orice mandat imperativ, prin care deputatul este legat de indicaţiile alegătorilor şi în caz de necesitate poate fi rechemat, este nul.

„Parlamentul şi deputaţii îşi rezervă dreptul de a decide asupra necesităţii şi oportunităţii înregistrării unei iniţiative legislative în acest sens", se vorbeşte în răspuns.

După cum a informat anterior „INFOTAG", pe 3 noiembrie Ana Guţu, alături de alţi membri ai grupului de iniţiativă, au transmis Parlamentului, Guvernului şi Administraţiei Preşedintelui textul Declaraţiei de unire.

Source: www.infotag.md

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
536 locuitori

Romanovca este un sat şi comună din raionul Leova. Romanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 536 de locuitori. Satul Romanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.