13 december 2015, 11:50 Moldovan reality views 4469
80% dintre moldoveni nu au mers deloc la teatru în ultimul an
13 december 2015, 11:50 Moldovan reality views 4469

80% dintre moldoveni nu au mers deloc la teatru în ultimul an

80% dintre moldoveni nu au fost deloc la teatru în ultimele 12 luni. Doar 2% dintre cetățeni merg la spectacol în medie o dată pe lună, iar o dată pe săptămână nu are nimeni obiceiul să meargă la teatru. Astfel arată datele celui mai recent Barometru al Opiniei Publice, transmite IPN.

Datele studiului arată că la capitolul cinema situația este similară – 81% dintre intervievați nu au mers niciodată la cinema în ultimele 12 luni. 8% dintre intervievați au mers de 2-3 ori la cinema în ultimul an. În ceea ce privește concertele, situația este un pic mai bună. 20% dintre respondenți au fost de 2-3 ori la concert în această perioadă, iar 1% merg în medie o dată pe săptămână la concerte.

Vizitele la bibliotecă sunt ca și cele la muzeu – 76-79% dintre respondenți nu au mers niciodată la aceste instituții. Doar 4% dintre intervievați au obișnuința să meargă o dată pe săptămână la bibliotecă.

Întrebați cât de des au vizitat locuri culturale din Republica Moldova, 48% dintre intervievați au răspuns că nu au vizitat niciodată locurile culturale din țară în ultimele 12 luni. 26% au mers de 2-3 ori timp de un an. Totodată, 54% dintre respondenți nu au participat deloc la evenimentele culturale comunitare care au avut loc în ultimele 12 luni.

Source: ipn.md

Keywords:

teatru , sondaj , statistica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
4151 locuitori

Cocieri este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cocieri şi Vasilievca. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dubăsari și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4151 de locuitori. Satul Cocieri a fost menționat documentar în anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.