14 december 2015, 11:57 Moldovan reality views 5283
Guvernul a dispus construcţia locuinţelor de serviciu pentru militarii Armatei Naţionale
14 december 2015, 11:57 Moldovan reality views 5283

Guvernul a dispus construcţia locuinţelor de serviciu pentru militarii Armatei Naţionale

Cabinetul de miniştri în exerciţiu a aprobat Regulamentul cu privire la modul de acordare a locuinţelor de serviciu administrate de către Ministerul Apărării şi unităţile militare ale Armatei Naţionale.

Potrivit Regulamentului, spaţiul locativ de serviciu destinat pentru cazarea personalului din cadrul acestei structuri pe perioada de îndeplinire a serviciului militar, pe durata contractului de muncă sau de exercitare a funcţiei, în cazul lipsei unui loc permanent de trai în garnizoana unde își satisface serviciul militar.

Documentul stabileşte modalitatea de acordare, evidenţa spaţiului locativ de serviciu, precum şi plata pentru chirie, serviciile comunale, dar şi drepturile şi obligaţiile părţilor.

Scopul proiectului este de transpune în practică politicile de protecţie socială a militarilor Armatei Naţionale şi a membrilor familiilor lor, prin asigurarea cu spaţiu locativ de serviciu.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
269 locuitori

Samurza este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Samurza a fost menționat documentar în anul 1810.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.