16 december 2015, 14:44 Moldovan reality views 4420
Producătorii insistă pe scumpirea pîinii
16 december 2015, 14:44 Moldovan reality views 4420

Producătorii insistă pe scumpirea pîinii

Deşi nu se atestă deficit de grâu care ar putea duce la creşterea preţului pâinii, producătorii declară că lucrează în pierdere din cauza devalorizării monedei naţionale şi a majorării tarifelor la resursele energetice. Astfel de informaţii au fost comunicate la şedinţa Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, care a organizat audieri privind situaţia pe piaţa produselor de panificaţie.

În şedinţă s-a menţionat că în acest an s-au recoltat 925 de tone de grâu, din care 60% este grâu destinat produselor de panificaţie. Astăzi în ţară nu există deficit de grâu, circa 500 de mii de tone încă se află pe piaţa internă, în condiţiile în care pentru a asigura securitatea alimentară a ţării e nevoie de 300 de mii de tone de grâu.

Cu toate acestea, producătorii de pâine insistă că preţul la produsele de panificaţie trebuie majorat pe motiv că leul s-a devalorizat, iar grâul s-a scumpit de la 2 lei anul trecut la 3 lei anul acesta.

În aceste condiţii, comisia parlamentară a cerut executivului să stabilească un mecanism de subvenţionare a produselor de panificaţie pentru a ajuta păturile social-vulnerabile să facă faţă unor eventuale majorări. Ministerul Economiei şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare va stabili cât de curând aceste mecanisme.

Source: www.ipn.md

Keywords:

pîine , preţ , scumpire

Comments

 (1)
  • #1 Evgenii Reply Quote selected
    Надо послать ревизионную комиссию с экономистами, разобраться досконально . Чтоб не было сплетен. Верить сегодня бизнесменам , финам, кумэтрам, и т.д. и т.п. нельзя.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
61 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Hănăsenii Noi, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 61 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.