22 december 2015, 10:00 Moldovan reality views 5336
Programul de repartizare a mijloacelor fondului rutier pentru anul 2015 a fost modificat
22 december 2015, 10:00 Moldovan reality views 5336

Programul de repartizare a mijloacelor fondului rutier pentru anul 2015 a fost modificat

Astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului fondului rutier, prezidată de Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega, a fost examinat și aprobat proiectul hotărîrii de Guvern pentru modificarea Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier în anul 2015, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Executivului.

Ajustările au fost operate după ce a fost revizuită Legea bugetului de stat care a presupus, printre altele, o reducere de 485,2 milioane de lei a fondului rutier, constituind în prezent 1038,548 milioane de lei. Totodată, membrii Consiliului fondului rutier au constatat faptul că s-au acumulat datorii către furnizorii de întreţinere a drumurilor. Ca rezultat s-au micşorat sumele pentru întreţinerea drumurilor, procurarea de utilaje, lucrările de reparaţie a drumurilor de acces la instituțiile de menire social-culturală din intravilanul localităţilor.

În schimb, au fost majorate cheltuielile pentru lucrările de proiectare, evaluare a drumurilor şi procurarea terenurilor cu peste 14 milioane de lei.

Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a menționat că, pornind de la situația financiară a țării, Consiliul fondului rutier trebuie să analizeze în profunzime cheltuielile care s-au efectuat pentru întreţinerea drumurilor în anul curent. Totodată, Gheorghe Brega a solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să monitorizeze în continuare gestionarea fondului rutier în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

proiect , sedinta , buget

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
186 locuitori

Odaia este un sat din cadrul comunei Șișcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Odaia a fost menționat documentar în anul 1875.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.