14 december 2011, 17:30 Moldovan reality views 3845
14 december 2011, 17:30 Moldovan reality views 3845

Ce aşteaptă cetăţenii Moldovei de la apropiatele alegeri ale Preşedintelui?

Încercarea ordinară de a alege Preşedintele ţării în Parlament este preconizată pentru 16 decembrie. Corespondentul agenţiei multimedia Novosti-Moldova a adresat locuitorilor Chişinăului întrebarea, ce aşteaptă ei de la acest eveniment.

Denis, însoţitor de vagon:

- Cred că Preşedintele va fi ales. Dar ce rost va avea aceasta? Principalul este nu cine va fi Preşedinte, dar cum vor trăi oamenii în ţara noastră prosperă în trecut. Cred că ei vor trăi la fel de sărac ca şi acum.

 Larisa, pensionară:

- Cred că de data aceasta, în sfîrşit, vom alege Preşedintele ţării. Membrii Alianţei parcă au ajuns la compromis şi de data aceasta nu trebuie să apară probleme.

 Artiom, paznic:

- Cred că Preşedintele va fi ales. Mai curînd, acesta va fi Marian Lupu. După părerea mea, el are şanse suficient de bune de a deveni şef al statului.

Andrei:

- Nu mă interesează în general, cine va deveni Preşedinte. M-am săturat de această politică, de veşnica procedură a alegerilor. Lăsaţi-mă în pace.

Aliona, studentă la Universitatea de Stat:

- Nu pot răspunde la această întrebare, deoarece nu mă orientez în „bucătăria voastră politică”. Este posibil că va fi ales Preşedintele şi ţara noastră pe viitor va ieşi din umbră şi sărăcie.

Leonid, medic:

- Am vrea totuşi să avem Preşedinte. Toţi s-au săturat de această criză politică. Cred că la 16 decembrie Preşedinte al rpublicii va deveni un om, care se orientează în problemele şi necesităţile poporului, care poate fi un gospodar grijuliu şi sensibil. Vreau foarte mult, ca acest vis să devină realitate.

Vasile, învăţător:

- De cîte ori am avut alegeri. Ce va fi aum? Cred că vom avea Preşedinte. Dar aceasta nu mai are importanţă. Relaţiile cu Rusia sînt deteriorate, datoria externă a ţării a ajuns la o mărime extraordinară, preţurile se majorează văzînd cu ochii, salariile scad. Vom alege Preşedintele şi ne vom clarifica cu o problemă, dar pe viitor ne aşteaptă multe altele.

 

Sursa:  newsmoldova.md

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1978
Populația:
1525 locuitori

Bugeac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Bugeac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de municipiul Comrat și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1525 de oameni. Satul Bugeac a fost înființat în anul 1978.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.