01 april 2016, 14:15 Moldovan reality views 5584
O nouă formulă de finanțare a colegiilor şi şcolilor profesionale
01 april 2016, 14:15 Moldovan reality views 5584

O nouă formulă de finanțare a colegiilor şi şcolilor profesionale

Şcolile profesionale şi colegiile din ţară vor trece, din acest an, la o nouă formulă de finanţare.

Ministerul Educaţiei a elaborat un proiect cu privire la finanţarea "per elev" a instituţiilor de învăţământ profesional tehnic. Suma nu va fi una fixă, ca în cazul învăţământului preuniversitar, ci în funcţie de profesie.

Şcolile profesionale vor mai primi bani şi pentru cheltuieli de cazare a elevilor, burse de studii, alimentare şi investiții capitale.

Sumele pentru finanţări vor fi revăzute o dată la trei ani.

Pentru realizarea proiectului, Ministerul Educaţiei va avea un fond de rezervă pentru următorii doi ani. În urma implementării noului mecanism de finanțare Ministerul Educației va putea beneficia de un suport bugetar nerambursabil din partea Uniunii Europene, de aproximativ 1,6 milioane de euro.

Source: www.publika.md

Keywords:

colegiu , scoala , finantare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
903 locuitori

Jora de Sus este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 29 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 903 oameni. Satul Jora de Sus a fost menționat documentar în anul 1574.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.