01 april 2016, 15:17 Moldovan reality views 6883
Lipsa zăpezii
01 april 2016, 15:17 Moldovan reality views 6883

Lipsa zăpezii "topeşte" afacerile proprietarilor de pîrtii

Pârtia de schi din satul Ciorești, raionul Nisporeni, nu a funcţionat nicio zi de la începutul sezonului rece. Lipsa zăpezii a tăiat considerabil din veniturile proprietarului şi le-a zădărnicit planurile amatorilor de schi. Cei care au vrut totuşi să se bucure de farmecul ierii au mers la patinoarul din Capitală.

Mare aglomeraţie era acum un an pe pârtia de la Cioreşti. Copii, părinţi şi bunici mergeau să se dea cu sania sau să schieze. Proprietarul spune că va amenaja o pârtie cu zăpadă artificială.

"Sper ca anul acesta, este planificat deja să scoatem la capăt cu condițiile. Să punem tunurile și să facem zăpadă artificială. Avem deacum proiectul pe hârtie deocamdată și sperăm să fie pentru anul viitor toate condițiile necesare pentru a schia normal", a spus Nicanor Armasaru, proprietarul pârtiei.

În acest sens, vor fi cumpărate mai multe echipamente de schi.

"Ce echipamente avem noi, putem asigura aproximativ o sută de persoane. În schimb, pentru anii viitori, o să procurăm încă măcar două sute de perechi de echipamente", a mai spus bărbatul.

Iar dacă pârtia de schi de la Ciorești este goală, patinoarul din Chişinău nu duce lipsă de vizitatori:

"Ne bucurăm cât de puțin, ce să facem. -La săniuș ați fost anul acesta? - Nu, nu, încă nu am fost. Prima dată venim aici la schi. E frumos, e bine, multă lume, muzică".

"Altceva nu e acuma. Natura nu ne oferă așa șanse, cu părere de rău".

"Sper că o fie zăpadă și o să ne dăm și cu săniile".

"Am hotărât să ieșim la mișcare cu prietenii".

O tură de 45 de minute la patinoar costă între 60 și 80 de lei.

Source: ru.publika.md

Keywords:

zapada , schi fond , vremea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
82 locuitori

Pălăria este un sat din cadrul comunei Ţambula, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.30 km. Satul Pălăria se află la 24 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Pălăria a fost fondat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.