01 may 2016, 10:00 Moldovan reality views 6513
Culturi cerealiere compromise de frigul din ultimele zile
01 may 2016, 10:00 Moldovan reality views 6513

Culturi cerealiere compromise de frigul din ultimele zile

Culturile de grâu şi orz au fost afectate de temperaturile extreme, înregistrate în ultimele două zile. Îngheţurile vor tăia şi din roada viţei de vie.

Peste câteva zile, agricultorii vor putea evalua pagubele. În această perioadă friguroasă, şi animalele domestice au nevoie de îngrijire specială.

Mircea Burduja a semănat în acest an aproximativ 100 de hectare de grâu.Agricultorul spune că ar putea pierde, în urma temperaturilor scăzute, 50 la sută din roadă: "Aici-s cheltuieli depuse pentru îngrăşăminte, muncă, motorină. Un hectar de grâu ajunge şi la 6.000 de lei cheltuieli."

Şi orzul va da roadă mai puţină în acest an. Dacă temperaturile extreme se vor menţine, vor fi afectate şi viile şi livezile.

Gospodarii spun că şi animalele au nevoie de îngrijire specială pentru a fi ferite de ger.

În nopţile cu temperaturi de minus 20 de grade, oamenii instalează încălzitoare în încăperile unde sunt ţinute animalele.

Potrivit meteorologilor, la noapte, temperaturile vor ajunge până la - 9 grade Celsius.

Source: www.publika.md

Keywords:

ger , recoltă , iarna

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
410 locuitori

Cîmpul Drept este un sat din cadrul comunei Sărăţica Nouă, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 410 oameni. Satul Cîmpul Drept a fost întemeiat în anul 1920.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.