01 june 2016, 12:23 Moldovan reality views 5957
De ce zeci de şoferi sunt nemulțumiți
01 june 2016, 12:23 Moldovan reality views 5957

De ce zeci de şoferi sunt nemulțumiți

Cozi şi nervi la ghişeele băncilor. Zeci de şoferi s-au arătat indignaţi că, din data de 1 ianuarie, sunt nevoiţi să piardă mai mult timp pentru a achita taxa de drum.

Motivul este că, din acest an, a devenit obligatorie utilizarea codului IBAN pentru plata taxelor de stat, mecanism creat pentru a diminua riscul transferurilor eronate.

Unii şoferi, care au mers să efectueze inspecţia tehnică la centrele de testare auto,au fost nevoiţi să aştepte şi patru ore pentru a plăti taxa pentru utilizarea drumurilor.

Cum sunt stabilite codurile pentru fiecare tip de taxă şi unde sunt afişate aflaţi pe AUTOSTRADA.MD.

Reprezentanţii băncilor spun că procedura durează mai mult din cauza suprasolicitării paginii web.

Unii şoferi au fost ajutaţi de angajaţii centrelor de testare pentru a-şi afle codul.

"Avem o programă nouă, lucrează destul de repede şi putem să prestăm serviciile tot mai repede. Pur şi simplu cozi sunt la bancă fiindcă fără achitarea impozitului pe drum noi nu putem să prestăm servicii", a declarat Andrei Tolstenko, director general al centrului de testare auto.

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor au confirmat existenţa problemelor de generare a codurilor IBAN, însă au precizat că acestea au fost soluţionate.

Şoferii care vor să afle codul IBAN al localităţii în care este înmatriculat automobilul lor, trebuie să acceseze pagina web a Ministerului Finanţelor.

Source: www.publika.md

Keywords:

soferi , taxa , banca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2278 locuitori

Joltai este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Joltai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 29 km de municipiul Comrat și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2278 de oameni. Satul Joltai a fost menționat documentar în anul 1806.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.