15 february 2016, 09:51 Moldovan reality views 6683
Ambasada Moldovei din Franța reacționează la replica dintr-o comedie
15 february 2016, 09:51 Moldovan reality views 6683

Ambasada Moldovei din Franța reacționează la replica dintr-o comedie

În cinematografele din Franţa rulează comedia „Le grand partage", în regia doamnei Alexandra Leclere, care a înregistrat un număr record de vizualizări.

Subiectul comediei se axează pe acțiunile de binefacere ale societății franceze, în particular cazarea în familiile localnicilor a unor persoane fără adăpost, printre care și un cetăţean moldovean.

Filmul conține o secvență în care spectatorii sunt martorii unui furt în familia franceză, fiind evidențiată originea făptașului. Astfel, la aluzia că acesta este român, a fost menționat "nu român, ci moldovean".

Deși pare un episod neînsemnat, acesta ar putea afecta concetățenii noștri din Franța.

Ambasada Republicii Moldova în Franţa solicită Societăţii de Producţie Pan Européene de la Paris să emită un comunicat de presă în care să se specifice că prin secvenţa respectivă nu s-a intenționat stigmatizarea cetăţenilor moldoveni.

Keywords:

Franta , film , comedie , moldovenii , ambasada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
596 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Ocniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Ocniţa alcătuia 596 de oameni în anul 2012. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1769.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.