25 february 2016, 10:16 Moldovan reality views 6135
Fructele moldovenești sînt promovate la o expoziție din Dubai
25 february 2016, 10:16 Moldovan reality views 6135

Fructele moldovenești sînt promovate la o expoziție din Dubai

Producătorii de fructe din Republica Moldova participă cu un stand național la Expoziția internațională „GulFood 2016", care se desfășoară în perioada 21-25 februarie în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vlad Loghin este prezent la eveniment în scopul reprezentării la nivel înalt a producătorilor autohtoni din sectorul agroindustrial și susținerii eforturilor de promovare și diversificare a piețelor de export.

Expoziția internațională „GulFood" reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente promoționale pentru produsele agroalimentare din Orientul Mijlociu, la care producătorii autohtoni de fructe proaspete și procesate participă al treilea an consecutiv. Participarea agenților economici este susținută de Proiectul „Competitivitatea agricolă și dezvoltarea întreprinderilor" (ACED). Proiectul ACED este un program cu o durată de 5 ani, cofinanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi Corporaţia „Provocările Mileniului".

Obiectivul principal al acestui proiect constă în sporirea succeselor sectorului agricol moldovenesc în producerea şi comercializarea produselor cu valoare adăugată înaltă.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
1421 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.