03 december 2016, 10:40 Moldovan reality views 7378
Sergiu Cioclea este noul guvernator al Băncii Naționale
03 december 2016, 10:40 Moldovan reality views 7378

Sergiu Cioclea este noul guvernator al Băncii Naționale

Parlamentul l-a desemnat pe Sergiu Cioclea în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Acesta a fost desemnat în funcție pentru un mandat de șapte ani, cu voturile a 61 de deputaţi, informează NOI.md.

Cioclea a fost selectat de o comisie parlamentară specială în urma unui concurs, la care au participat nouă candidați.

"Sînt convins că experiența mea este utilă pentru țară. Am petrecut 17 ani într-o instituție financiară de foarte mare calibru în lume. Am lucrat și în Franța, Marea Britanie și alte țări. Dacă am acceptat nu e doar din cauza că cred că sînt bun, dar din cauza că pot face reformele necesare. Sistemul bancar din Moldova rămîne încă opac, nu-și îndeplinește funcția de intermediere, putem spune că e ineficace. Scopul meu e să facem un sistem bancar modern, să atragem investitori străini. Vreau ca țara asta să fie bogată, inclusiv cetățenii de rînd", a explicat Sergiu Cioclea.

Source: www.noi.md

Keywords:

Sergiu Cioclea , BNM

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
2223 locuitori

Coşcalia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Coşcalia, Florica și Plop. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 61 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2223 de oameni. Satul Coşcalia a fost menționat documentar în anul 1855.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.