17 march 2016, 12:08 Moldovan reality views 5058
10 vinuri moldoveneşti alese în lumea businessului vinicol
17 march 2016, 12:08 Moldovan reality views 5058

10 vinuri moldoveneşti alese în lumea businessului vinicol

Robert Joseph este unul din 50 cei mai influenţi oameni în lumea businessului vinicol mondial.

A scris 28 de cărţi despre vin, a fondat una dintre cele mai mari competiţii vinicole din lume, London International Wine Challenge, dar şi revista Wine International. Decanter a scris că vorbele acestui domn schimbă trenduri în consumul vinului din secolul 21.

Robert a prezentat vinurile moldoveneşti într-un master class la expoziţia Prowein din Duesseldorf, anunță finewine.md.

Joseph a selectat 10 vinuri şi 3 divinuri moldoveneşti pe care le-a descris rând pe rând. Desigur, toate cele 30 de companii prezente şi-ar fi dorit să ajungă în listă, dar locurile au fost limitate, aşa că expertul s-a văzut nevoit să se oprească doar la logotipurile de mai jos.

Primul venit, primul servit – Riesling 2014 de la vinăria DAC. Să începi master classul cu un aşa vin în patria Rieslingului – asta zice ceva despre vin. Deşi, expertul a remarcat că nu e unul tipic nemţesc. S-a continuat cu Sauvignon Blanc 2014 de la Fautor. „Eu nu susţin neapărat ideea că vinul trebuie asociat cu mâncare. Când spui asta, parcă a-i zice că vinul are nevoie de ceva suplimentar ca să fie bun. Păi, uite, acest SB poate fi băut singur, nu are nevoie de susţinere. E perfect", a spus Joseph.

A urmat Alb de Purcari 2013, pe care maestrul l-a prezentat drept „unul dintre starurile vinicole moldoveneşti. Delicios şi aromat".

Despre vinul Feteasca Neagră 2013 de la Carpe Diem, acesta a spus: „Este una din vinotecile mele preferate, nu doar din Moldova, ci probabil din lume. Eu îi respect pentru că au început cu vânzarea de vinuri, dar nu s-au oprit aici şi au trecut la producere. Feteasca Neagră este un soi cu viitor luminos, vinul e fructat şi aromat, e un vin onest".

La final, o altă constatare care, probabil, o văd mai bine străinii din exterior decât noi acasă. „Rusia a făcut cea mai mare favoare Republicii Moldova impunând embargo în 2006. În ultimii zece ani aici s-a produs o adevărată revoluţie în domeniul calităţii vinului. E timpul să atragem atenţia aici", a încheiat expertul sub aplauzele ascultătorilor veniţi aici din toată lumea.

Source: unimedia.info

Keywords:

vin , business

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1592-1593
Populația:
486 locuitori

Boşerniţa este un sat în componența oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul este amplasat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 2 km de orașul Rezina și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 486 de locuitori. Prima atestare documentară certă a satului datează din anii 1592-1593, cu denumirea Borcești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.