28 april 2016, 15:30 Moldovan reality views 6152
Contracte mărite pentru studenții de la Stomatologie! (Video)
28 april 2016, 15:30 Moldovan reality views 6152

Contracte mărite pentru studenții de la Stomatologie! (Video)

Studenții de la Stomatologie din cadrul USMF vor trebui să achite contracte mai mari pentru studii. Asta din motiv că taxa pentru folosirea utilajului stomatologic (manoperă), care până în prezent variază între 4 și 5 mii de lei, acum va fi mărită de aproximativ trei ori, până la 12.000 de lei.

Studenții se arată nemulțumiți și spun că mărirea taxei respective nu este justificată, relatează UNIMEDIA.

Administrația facultății susține că acești bani sunt necesari pentru înlocuirea utilajului învechit cu unul nou, la standarde europene. Iar mărirea taxei este motivată de creșterea numărului de studenți.

Totuși, conducerea facultății susține că vor avea loc discuții și consultări cu studenții pentru a se ajunge la un numitor comun.

De menționat că, în prezent, contractul de studii pentru studenții de la Stomatologie pornesc de la 22 mii de lei, însă după majorarea taxei pentru manoperă, costul va crește până la 32 mii de lei și va ajunge chiar pentru studenții anilor mai mari până la 38 mii de lei.

La moment, la facultatea de stomatologie studiază 961 de studenți, dintre care 421 sunt străini.

Source: unimedia.info

Keywords:

contract , studenţi , stomatolog

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII-lea
Populația:
2025 locuitori

Borosenii Noi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Borosenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la 8 km de oraşul Rîşcani şi la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2025 de oameni. Satul Borosenii Noi a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.