27 may 2016, 16:00 Moldovan reality views 6638
1 iunie, declarată zi liberă (Doc)
27 may 2016, 16:00 Moldovan reality views 6638

1 iunie, declarată zi liberă (Doc)

Ziua de 1 iunie, atunci când se sărbătorește Ziua ocrotirii copilului, este declarată zi liberă pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Un proiect de Hotărâre în acest sens a fost votat astăzi, 27 mai, de către Parlament. Proiectul are în vizor nu doar părinții care își vor putea petrece această zi alături de copiii lor, dar și, în general, cetățenii Republicii Moldova care vor putea petrece această zi alături de cei mici.

Alina Zotea a mai menționat că acest proiect de lege a fost sugerat chiar de copii, mulți dintre care i-au scris scrisori cu rugămintea de a le oferi părinților lor posibilitatea de a-și petrece această primă zi de vacanță împreună.

„Consider că societatea noastră are nevoie de copii sănătoși și educați, iar pentru aceasta este necesar ca fiecare dintre noi să conștientizăm faptul că reîntregirea familiei este un moment-cheie în depășirea problemelor cu care se confruntă copiii din țara noastră. Anume aceasta m-a determinat să vin în întâmpinarea acestor copilași, iar mâine voi prezenta și scrisorile care mi-au fost expediate", a declarat anterior deputata.

Autorul proiectului, Alina Zotea, constată că, din păcate, „părinţii din Republica Moldova petrec tot mai puțin timp alături de copiii lor". Astfel, este de responsabilitatea deputaților de a găsi „soluţii prin care să le acordăm părinţilor posibilitatea să fie mai des alături de copii", mai ales de Ziua ocrotirii copilului, sărbătorită anual la data de 1 iunie.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

zi liberă , sarbatoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
673 locuitori

Codru este un sat din cadrul comunei Mîndreşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 673 de oameni. Satul Codru a fost menționat documentar în anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.