29 may 2016, 15:10 Moldovan reality views 8560
Pîinea, covrigii şi biscuţii din Moldova, tot mai populari în străinătate
29 may 2016, 15:10 Moldovan reality views 8560

Pîinea, covrigii şi biscuţii din Moldova, tot mai populari în străinătate

Pîinea, covrigii şi biscuţii din Moldova sînt pe placul oamenilor din alte ţări. Aceste produse devin tot mai populare în străinătate. În premieră, reprezentanţi ai mai multor companii din Statele Unite, Canada şi Uniunea Europeană au fost în vizită la cel mai mare combinat de panificaţie de la noi. Aceştia au avut posibilitatea să vadă procesul de producere şi să guste din produsele exportate de ţara noastră.

Pentru prima oară, reprezentanţi ai companiilor care distribuie produsele moldoveneşti în nouă ţări au venit să vadă cum este coaptă pîinea la noi.

Unul dintre exportatori spune că pîinea din Moldova este destul de solicitată în Italia.

"Pîinea de secară, pîinea fealiată, pîinea franzela astea sunt produsele care nu se găsesc în Italia şi pe care moldovenii le caută. În Italia sînt foarte mulţi moldoveni, români, ucraineni şi sunt obişnuiţi şi caută gustul de acasă", a declarat Florin Simob, reprezentant al unei companii de distribuţie.

Şi moldovenii din Statele Unite duc dorul produselor de acasă, care ajung peste ocean în stare congelată.

"Anume în Miami, Florida, diaspora moldovenească este mare şi produsele de aici se vînd foarte bine. În SUA, pîinea este o problemă, pentru că nu este atît de gustoasă", a spus Denis Bardîchin, reprezentant al companiei de distribuţie.

Nu doar moldovenii din străinătate cumpără pîine, biscuiţi şi covrigi din ţara noastră.

"Noi demult ne axăm pe consumatorii americani. Deja 16 tipuri de produse sînt vîndute în ambalaje care au eticheta tradusă în engleză şi se vînd doar americanilor", a precizat Roman Levin, reprezentant la o companie de distribuţie.

Directorul combinatului de panificaţie speră să poată mări volumul de export.

"Anul trecut am atins volumul de 2135 de tone. Anul aceste ne propunem să majorăm acest volum ţinînd cont şi de evenimentul pe care l-am organizat", a subliniat Boris Andros director general al combinatului de panificaţie.

Produsele de panificaţie de la noi sunt exportate în 20 de ţări. Conducerea combinatului negociază ieşirea pe pieţe noi, precum Coreea de Sud, Spania, Muntenegru.

Source: www.publika.md

Keywords:

pîine , Moldova , comert

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
536 locuitori

Romanovca este un sat şi comună din raionul Leova. Romanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 536 de locuitori. Satul Romanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.