20 june 2016, 09:31 Moldovan reality views 4337
Au fost instalate primele corturi de ajutor
20 june 2016, 09:31 Moldovan reality views 4337

Au fost instalate primele corturi de ajutor

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI a instalat primele puncte de reabilitare pentru perioada de caniculă.

Corturile au fost plasate unde este un flux mare de oameni în apropierea pieţelor şi locurilor aglomerate, transmite IPN.

Punctele cu apă sunt amplasate în municipiul Chişinău, Bălţi, Cahul şi Comrat. În capitală funcţionează cinci corturi în cinci sectoare: sectorul Botanica - pe bulevardul Dacia în apropierea Centrului Comercial „1000 de Mărunţişuri", sectorul Centru - în apropiere de Gara Auto Centru, sectorul Râşcani - lângă Centrul Comercial „Pancom", sectorul Buiucani - str. Calea Ieşilor 1 şi sectorul Ciocana - pe bulevardul Mircea cel Bătrân în apropiere de piaţa din zonă.

În municipiul Bălţi, sunt amplasate două corturi, iar în oraşele Cahul şi Comrat - câte unul.

Punctele de reabilitare vor funcţiona pe parcursul zilelor cu temperaturi ridicate, în intervalul orelor 11.00-18.00. Oamenii pot veni aici pentru a bea apă şi a se proteja de soare. În caz de necesitate, salvatorii vor acorda primul ajutor calificat.

Source: www.noi.md

Keywords:

Cort , ajutor , canicula

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
1906 locuitori

Brînzenii Vechi este un sat din cadrul comunei Brînzenii Noi, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 38 km de orașul Telenești şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1906 oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1555.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.