25 june 2016, 15:45 Moldovan reality views 4778
Moldova a ratificat Acordul OMC privind Facilitarea Comerţului
25 june 2016, 15:45 Moldovan reality views 4778

Moldova a ratificat Acordul OMC privind Facilitarea Comerţului

Republica Moldova a devenit al 84-lea stat-membru al Organizației Mondiale a Comerțului care a ratificat Acordul privind Facilitarea Comerţului. Viceprim-ministrul Octavian Calmâc, ministru al economiei, a prezentat directorului general al OMC, Roberto Azevêdo, instrumentul de ratificare de către Republica Moldova a Acordului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, Acordul privind Facilitarea Comerțului reprezintă primul acord multilateral negociat în cadrul OMC, care va oferi Republicii Moldova noi oportunităţi de acces pe pieţele internaţionale, va reduce costurile de tranzacționare, precum şi cele de optimizare a fluxului transfrontalier de mărfuri prin asigurarea unui grad sporit de siguranță a mediului de afaceri prin implementarea măsurilor de eficientizare, transparenţă, reducere a birocraţiei şi corupţiei.

În cadrul unei discuţii bilaterale, directorul general al OMC a menționat că Acordul deschide noi posibilităţi de acces la fondurile de asistenţă şi suport tehnic pentru Moldova în vederea dezvoltării şi modernizării infrastructurii, instruirii funcţionarilor vamali şi simplificării procedurilor de tranzit vamal a diferitelor produse tarifare.

Potrivit vicepremierului Octavian Calmâc, ratificarea de către Republica Moldova a Acordurilor privind Achiziţiile Publice şi Facilitarea Comerțului, precum şi implicarea activă în procesul de implementare a Declaraţiilor ministeriale de la Bali şi Nairobi, reprezintă un semnal clar pentru toţi partenerii de dezvoltare privind angajamentele asumate de către autorităţile de la Chişinău.

Source: www.ipn.md

Keywords:

OMC , acord , comert

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
26 locuitori

Sadchi este un sat din cadrul comunei Caterinovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Sadchi alcătuia 26 de oameni în anul 2011. Satul Sadchi a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.