07 august 2016, 15:31 Moldovan reality views 4930
Sandu și Dodon s-ar putea duela în turul II al alegerilor – sondaj
07 august 2016, 15:31 Moldovan reality views 4930

Sandu și Dodon s-ar putea duela în turul II al alegerilor – sondaj

Igor Dodon și Maia Sandu sînt favoriții cursei prezidențiale din toamna acestui an, arată datele unui sondaj dat publicității astăzi, notează NOI.md.

Fiind rugați să aleagă un candidat la funcția de președinte dintr-o listă de politicieni, 24% dintre respondenți l-au nominalizat pe Igor Dodon, 16% - pe Maia Sandu, 9% - pe Andrei Năstase, 7% - pe Vladimir Voronin, iar 6 la sută – pe Marian Lupu.

Fiind întrebați dacă viitorul președinte al Republicii Moldova trebuie să fie din sfera politică sau nu, 67 la sută dintre intervievați au răspuns afirmativ, în timp ce alți 19 la sută s-au pronunțat pentru un șef de stat tehnocrat, care să nu aibă tangențe cu politica. 14 la sută nu au știut să răspundă la această întrebare.

Totodată, majoritatea respondenților au declarat că nu contează dacă viitorul președinte va fi un bărbat sau o femeie. Doar 29 la sută au menționat că optează pentru un candidat de gen masculin în această funcție.

Sondajul de opinie a fost realizat de compania „Intellect Group", datele fiind culese în perioada 11-24 iunie curent, din 35 de localități ale țării. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1878 de persoane, iar marja de eroare este ±2,2%.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4823 locuitori

Brătuşeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Brătuşeni şi Brătuşenii Noi. Satul Brătuşeni este aşezat în regiune de colină, situat la o distanță de 12 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Brătuşeni din ţinutul Hotin este atestat pentru prima dată într-un document din 1560, cînd Alexandru Lăpuşneanu dăruia satul lui Bratăş şi fraţilor săi, Ion şi Simca.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.