07 september 2016, 11:05 Moldovan reality views 3899
A demarat concursul pentru decernarea Premiului Național – 2016
07 september 2016, 11:05 Moldovan reality views 3899

A demarat concursul pentru decernarea Premiului Național – 2016

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional a inițiat procesul de selectare a candidaților pentru premiere în cadrul ediţiei din acest an.

Înaintarea candidaţilor la concurs se face de către ministerele de resort, uniunile de creaţie, federaţiile de sport, Academia de Ştiinţe a Moldovei, universităţi, precum şi de către laureaţi ai Premiului Naţional şi cei ai Premiului de Stat.

Recomandările cu privire la candidaţii pentru concurs, dar și dosarele acestora, se vor prezenta Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional pnă la 29 iulie, la sediul Guvernului (adresa: mun.Chişinău, Piaţa Marii Adunări Naţionale, nr.1).

Premiul Naţional se decernează, atît individual, ct și colectivelor de autori, pentru realizări remarcabile, care au contribuit la promovarea imaginii ţării pe plan internaţional și au avut un impact considerabil asupra progresului tehnico-ştiinţific şi socio-economic, asupra culturii naţionale şi mondiale.

Premiul Național a fost instituit cu scopul de a recunoaște și a încuraja activități de cercetare, dezvoltare științifică și tehnologică și de stimulare a performanțelor artistice și sportive. Anual, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, Guvernul acordă 10 premii naţionale în valoare de 100 de mii de lei.

Source: independent.md

Keywords:

Premiul National , concurs , 2016

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1738
Populația:
484 locuitori

Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.