07 november 2016, 10:33 Moldovan reality views 4154
Cetățenii plecați din țară își vor putea primi pensia prin intermediul unui împuternicit
07 november 2016, 10:33 Moldovan reality views 4154

Cetățenii plecați din țară își vor putea primi pensia prin intermediul unui împuternicit

Cetățenii moldoveni care îndeplinesc condițiile necesare pentru acordarea pensiei, dar nu se află în țară, o vor putea primi printr-o persoană împuternicită. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobată de guvern joi, 6 iulie.

Potrivit ministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, persoana împuternicită trebuie să aibă procura, întărită la ambasada sau consulatul Republicii Moldova în țara în care se află beneficiarul.

Modificarea propusă prevede introducerea în legislația în vigoare a sintagmei "reprezentant împuternicit în baza procurii notariale", după termenul de "tutore (curator)."

Sursa: pan.md

Keywords:

pensie , migratie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
155 locuitori

Nicolscoe este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Nicolscoe alcătuia 155 de oameni în anul 2004. Satul Nicolscoe a fost înființat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.