07 december 2016, 14:15 Moldovan reality views 5137
Asociațiile obștești din Moldova pot obține finanțare pentru proiecte culturale
07 december 2016, 14:15 Moldovan reality views 5137

Asociațiile obștești din Moldova pot obține finanțare pentru proiecte culturale

Ministerul Culturii anunță concursul de finanțare din bugetul de stat a proiectelor culturale ale Asociațiilor Obștești din Republica Moldova, planificate pentru anul 2017. Astfel, organizațiile care vor veni cu idei în acest sens către minister, vor putea obține finanțare de pînă la 50 % din costul general al unui proiect, dar nu mai mult de 100 mii lei pentru un proiect.

Regulamentul care stabilește modul de susţinere financiară din bugetul de stat a asociaţiilor obşteşti din Republica Moldova prevede 10 criterii ale finanțării proiectelor culturale și anume: capacitatea asociației de a realiza proiectul; fundamentarea obiectivelor; motivarea bugetului; capacitatea asociației de a atrage resurse financiare și parteneri; importanţa culturală a proiectului; importanţa socială a proiectului; actualitatea proiectului, încadrarea în obiectivele și acțiunile strategiei de dezvoltare a culturii naționale; impactul proiectului; durabilitatea proiectului; calitatea mecanismului de monitorizare și evaluare a rezultatelor.

De asemenea, Regulamentul stabileşte modul de susţinere financiară din bugetul de stat a asociaţiilor obşteşi din Republica Moldova în scopul sprijinirii potenţialului creativ, al formării condiţiilor adecvate pentru desfăşurarea activităţilor culturale promovate de societatea civilă şi integrarea acesteia în procesul de realizare a obiectivelor naţionale în domeniul culturii.

Pentru elaborarea corectă a proiectului cultural organizațiile interesate sînt rugate să consulte „Regulamentul cu privire la modul de finanţare din bugetul de stat a proiectelor culturale desfăşurate de asociaţiile obşteşti". După elaborarea proiectului, dosarul de participare va fi depus prin completarea unui formular on-line care se găsește pe pagina web a Ministerului Culturii. Termenul limită de depunere a dosarelor este 15 octombrie 2016.

În total pentru acest concurs în Bugetul de stat sînt prevăzute 2 milioane lei.

Sursa: realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
433 locuitori

Slobozia-Măgura este un sat din cadrul comunei Bursuceni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la o distanţă de 41 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 433 de oameni. Satul Slobozia-Măgura a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.