07 december 2016, 17:00 Moldovan reality views 4614
Carnea din Moldova a fost pusă sub control strict în Rusia
07 december 2016, 17:00 Moldovan reality views 4614

Carnea din Moldova a fost pusă sub control strict în Rusia

„Rosselhoznadzor" a introdus regim de control strict de laborator în privința cărnii livrate în Rusia de două întreprinderi din Republica Moldova.

Astfel, este vorba de înăsprirea controlului de laboraror în privința cărnii de vită exportată în Rusia de întreprinderea „Tehnostel Car" din Hîncești și în privința cărnii de ovine livrată de compania „Hanuco" din s. Petreni, raionul Drochia.

Potrivit autorităților ruse, decizia a fost luată în legătură cu depistarea în carnea acestor companii a unor substanțe nocive interzise.

În particular, în carnea de vită înghețată de la compania „Tehnostel Car" au fost depistate microorganisme patogene, inclusiv salmonela, iar în carnea de ovină de la compania „Hanuco" s-a depistat un nivel sporit de microorganisme mezofile aerobe și facultative anaerobe.

De menționat că, în prezent, doar trei companii moldovenești pot exporta carne de vită și ovine în Rusia: „Tehnostel Car" (Hîncești), „Hanuco" (s. Petreni, raionul Drochia) și „Mistor-Bras" (s. Nișcani, raionul Călărași).

Source: www.noi.md

Keywords:

carne , control , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4515 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fîrlădeni și Fîrlădenii Noi. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 4515 oameni. Satul Fîrlădeni a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.