20 july 2016, 17:15 Moldovan reality views 5858
ANSA recomandă moldovenilor să fie mai atenţi la procurarea alimentelor
20 july 2016, 17:15 Moldovan reality views 5858

ANSA recomandă moldovenilor să fie mai atenţi la procurarea alimentelor

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) recomandă locuitorilor Moldovei să fie mai atenţie la procurarea produselor alimentare pe timp de vară.

Potrivit agenţiei „INFOTAG", cu referire la ANSA, pentru a evita intoxicaţiile alimentare produsele alimentare trebuie alese cu atenţie, fiind examinate, în primul rând, calităţile organoleptice ale produsului - miros, culoare, aspect, gust şi temperatura la care este păstrat produsul. Agenţia recomandă consumatorilor să verifice şi termenul de valabilitate, iar la procurare să păstreze cecul.

În perioada estivală creşte şi consumul de băuturi răcoritoare, la procurarea căror cetăţenii trebuie să fie atenţie la condiţiile de păstrare şi dacă nimeresc sub raze solare directe, deoarece acestea au un efect negativ asupra calităţii produsului. Băuturile nealcoolice trebuie să fie certificate veterinar.

Referitor la fructele şi legumele de la piaţă, unde sunt vândute în are liber şi la temperaturi înalte, este necesar de a atrage atenţie la aspectul vizual şi calitatea produsului, deoarece se alterează rapid din cauza căldurii.

Agenţia recomandă evitarea produselor comercializate în locuri neautorizate. Pentru a preveni îmbolnăvirea şi a proteja starea de sănătate a consumatorilor, ANSA îndeamnă să nu fie sprijinită comercializarea produselor alimentare de origine animală şi vegetală la tarabe improvizate sau în stradă, unde acestea nu sunt supuse controlului veterinar.

„INFOTAG" precizează: În prima jumătate anului în Moldova au fost înregistrate 10 cazuri de intoxicare alimentară în masă, în care au avut de suferit 84 persoane. Dintre acestea patru cazuri s-au înregistrat în grădiniţe de copii.

Source: www.infotag.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
125 locuitori

Buschi este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Buschi alcătuia 125 de oameni în anul 2004. Satul Buschi a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.