21 july 2016, 10:15 Moldovan reality views 4197
Ziua Europei va fi marcată oficial pe 9 mai
21 july 2016, 10:15 Moldovan reality views 4197

Ziua Europei va fi marcată oficial pe 9 mai

Ziua Europei va putea fi marcată oficial pe 9 mai concomitent cu Ziua Victoriei. Guvernul a dat aviz pozitiv unei inițiative legislative în acest sens.

Autorii inițiativei subliniază că declararea zilei de 9 mai drept Ziua Europei are o importanţă simbolică pentru Republica Moldova, care şi-a declarat integrarea europeană drept principalul deziderat al politicii externe promovate. Totodată, se menţionează că Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Europei la 13 iulie 1995, iar Acordul de Asociere RM – UE a fost semnat la Bruxelles, pe 27 iunie 2014.

Modificările urmează să fie făcute la Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova, precum şi la Codul muncii.

Ziua Europei sau Ziua Schuman este marcată anual de către comunitatea europeană şi ţările partenere pe 9 mai. Sărbătoarea a fost instituită în memoria ministrului Afacerilor Externe al Franţei, Robert Schuman, care este considerat iniţiatorul fondării Uniunii Europene.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1673
Populația:
1619 locuitori

Corbu este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Corbu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dondușeni și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Corbu a fost menționat documentar în anul 1673.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.