17 january 2012, 09:42 Moldovan reality views 4456
17 january 2012, 09:42 Moldovan reality views 4456

La Chişinău va avea loc o acţiune de protest împotriva politicii Alianţei guvernante

Decizia conducătorilor partidelor, care fac parte din AIE, de a organiza un referendum pentru modificarea Constituţiei, a cauzat o reacţie neunivocă în cercurile politice din ţară. După cum a comunicat pentru corespondentul agenţiei multimedia Novosti-Moldova Iurie Roşca, preşedinte de onoare al PPCD, el şi „un grup de colegi” au depus la Primărie o cerere, în care şi-au anunţat intenţia de a organiza o acţiune paşnică de protest.

Potrivit spuselor lui Iurie Roşca, mitingul va avea loc împotriva politicii Alianţei guvernante. El este convins că „intenţia AIE de a organiza referendum în problema modificării Constituţiei în scopul de a evita alegerile anticipate şi alegerea ulterioară a Preşedintelui cu simpla majoritate de voturi, denotă faptul că Lupu, Filat şi Ghimpu aspiră să menţină puterea cu orice preţ”.

„Complotul lor împotriva statului de drept şi democraţiei este o profanare a Constituţiei. Ei şi-au subordonat toate institutele de stat şi conduc ilegal ţara”, - a declarat Roşca.

Politicianul a calificat de asemenea alegerile prezidenţiale din 16 decembrie 2011 drept o farsă. În opinia lui, decizia Curţii Constituţionale din 12 ianuarie denotă că la putere se află grupări oligarhice, al căror scop este de a menţine pîrghiile administrative.

 

Sursa:  newsmoldova.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
377 locuitori

Dumbrăveni este un sat din cadrul comunei Vădeni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 377 de oameni. Satul Dumbrăveni a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.