28 july 2016, 11:33 Moldovan reality views 5115
Anul 2017 va fi declarat „Anul Nicolae Testemițanu”
28 july 2016, 11:33 Moldovan reality views 5115

Anul 2017 va fi declarat „Anul Nicolae Testemițanu”

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de hotărîre a Parlamentului cu privire la declararea anului 2017 – „Anul Nicolae Testemiţanu". La 1 august 2017 se împlinesc 90 de ani de la nașterea marelui savant, medic și pedagog, profesor și academician, care va fi marcată printr-un şir de manifestări culturale şi științifice, informează MOLDPRES.

Contribuția lui Nicolae Testemițanu la modernizarea sistemul de medicină este înalt apreciată, atît în ţară, cît şi peste hotare. El este considerat autorul conceptului de organizare a asistenţei medicale la nivel rural şi a strategiei de pregătire a cadrelor înalt calificate în acest domeniu. Nicolae Testemițanu este laureat al Premiului de Stat în domeniul științei.

Totodată, între anii 1963 și 1968 a fost ministru al Sănătății, funcție din care a fost demis pentru politica sa de încurajare a promovării cadrelor locale. Ca organizator al ocrotirii sănătății, în această funcție a consolidat baza tehnico-materială a instituțiilor medicale aplicînd în practică cele mai moderne forme și metode de activitate.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie poartă numele lui Nicolae Testemițanu.

Proiectul de hotărîre urmează să fie examinat și aprobat de Parlament.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (1)
  • #1 Gheorghe Reply Quote selected
    Этот Тестемицану-искуственно созданн1ый во времена диктатуры компартии как великий учёный,медик и педагог!!!Надо переименовать институт просто как гос.мединститут!Тестемицану не имеет нечего с истории создания этого института и с дальнейшей его усовершения!
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1945
Populația:
253 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1945.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.