08 april 2016, 15:47 Moldovan reality views 4061
Mai mulți salvatori și pompieri au fost decorați
08 april 2016, 15:47 Moldovan reality views 4061

Mai mulți salvatori și pompieri au fost decorați

Conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) a decorat astăzi și a menționat cu diplome 11 pompieri și salvatori, care au participat la lichidarea consecințelor inundațiilor din luna iunie curent, informează MOLDPRES.

„În semn de recunoștință pentru exercitarea conștiincioasă a atribuțiilor de serviciu în timpul lichidării situațiilor excepționale, angajații SPCSE au fost decorați cu medalia „Cruce pentru Merit Clasa II" precum și cu diplome de gratitudine pentru munca pe care au depus-o la transportarea materialelor de construcție și la repararea acoperișurile caselor devastate de grindină. Unii dintre aceștia au primit și grade înainte de termen", se menționează într-un comunicat al SPCSE.

În luna iunie curent, mai multe localități de pe întreg teritoriul țării au fost afectate de ploi torențiale, însoțite de grindină și vînturi puternice. În urma condițiile meteo nefavorabile au fost distruse cîteva sute de hectare de culturi agricole, au fost inundate mai multe localități din raioanele de sud ale țării și au fost distruse mai multe case. Persoanele care au avut de suferit, au primit despăgubiri din partea statului.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

salvatori , pompieri , decoraţie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
2063 locuitori

Trebisăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Trebisăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe malul stîng al rîului Draghişte. Satul Trebisăuţi se află la o distanţă de 7 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2063 de oameni. Satul Trebisăuţi este atestat documentar în anul 1555.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.