08 june 2016, 09:45 Moldovan reality views 4607
Rezultatele recensământului vor fi anunţate în martie
08 june 2016, 09:45 Moldovan reality views 4607

Rezultatele recensământului vor fi anunţate în martie

58% din chestionarele de la Recensământul populaţiei şi a locuinţelor din 2014 au fost procesate. Introducerea datelor urmează să se finalizeze în luna decembrie, iar către finele lunii martie anul viitor datele vor fi publicate, transmite IPN citând conducerea Biroului Naţională de Statistică.

Directorul general, Vitalie Valcov, a comunicat, în cadrul unei conferinţe de presă că, după încheierea procesării datelor, în luna decembrie, va începe o etapă nouă, de analiză şi calculare a indicatorilor, după care vor fi diseminate rezultatele finale.

Vitalie Valcov a precizat că în procesul de prelucrare a datelor sunt încadraţi circa 200 de operatori, care lucrează în două schimburi. De la Comisia Electorală Centrală au fost împrumutate 100 de laptopuri. Acestea sunt securizate, nu au acces la reţeaua de internet şi posibilităţi de copiere sau transmitere a informaţiei pe orice suport. Pentru a asigura protecţia confidenţialităţii datelor, sala de calculatoare va fi sub supraveghere video.

Directorul BNS a negat că zvonurile că procesarea datelor ar fi tergiversată intenţionat. Potrivit lui, motivul pentru care a durat acest proces a fost lipsa de finanţare. Odată identificate sursele necesare, se depun toate eforturile pentru a finaliza procesul conform planului calendaristic aprobat.

Directorul BNS a mai spus că, cel mai probabil, un viitor recensământ ar putea fi organizat în 2021, iar pregătirile vor începe deja în 2017.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
3285 locuitori

Măcăreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frăsineşti și Măcăreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3285 de oameni. Satul Măcărești a fost menționat documentar în anul 1497.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.