23 august 2016, 12:00 Moldovan reality views 3515
Cerinţe noi pentru importul şi comercializarea hameiului
23 august 2016, 12:00 Moldovan reality views 3515

Cerinţe noi pentru importul şi comercializarea hameiului

Cerinţele privind importul şi comercializarea hameiului şi a produselor din hamei au fost aprobate în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri care a avut loc miercuri, 17 august.

Documentul stabilește liniile directoare de import, comercializare, etichetare şi ambalare eficientă, contribuind astfel la sporirea calităţii hameiului prin crearea conexiunilor dintre consumator – agent economic.

Cerinţelor sînt obligatorii tuturor agenţilor economici, importul fiind permis doar în cazul prezentării atestatului de echivalență, eliberat de către autoritatea abilitată din țara de origine în domeniul dat și reprezintă un document ce confirmă că hameiul sau produsele din hamei au fost introduse cu respectarea cerințelor stabilite de țara importatoare, factura și certificat fitosanitare.

Documentul aprobat are drept scop armonizarea eficientă a acquis-ului comunitar prin asigurarea unei funcţionări corecte a cerinţelor. Noile prevederi intră în vigoare la 6 luni după publicarea în Monitorul Oficial.

Source: provincial.md

Keywords:

import , comert

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1571 locuitori

Covurlui este un sat şi comună din raionul Leova. Covurlui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 de oameni. Satul Covurlui a fost menționat documentar în anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.